Yeni Günaydın
Geri

Kremlin’den İstanbul’daki Görüşmelerle İlgili İlk Açıklama

Müzakerelerde Rus milyarder Roman Abramoviç'in de yer alması dikkat çekti. Kremlin'den müzakerelerle ve Abramoviç ile ilgili ilk açıklama geldi.
Kremlin’den İstanbul’daki Görüşmelerle İlgili İlk Açıklama
Haberler / Gündem
29 Mart 2022 Salı 14:22
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Tüm dünya gözünü Rus ve Ukraynalı heyetlerin İstanbul’da gerçekleştirdiği müzakerelere çevirmişken, bugün Kremlin’den dikkat çeken bir açıklama geldi.

Kremlin Sözcüsü Dimitriy Peskov, İstanbul’da gerçekleştirilen barış görüşmeleriyle ilgili olarak da ‘önemini bugün veya yarın tam olarak anlayabileceğiz” dedi. Abramoviç’in İstanbul’daki varlığına da değinen Peskov, Rus milyarderin, Ukrayna ile görüşmelerde Rus heyetinin resmi bir üyesi olmadığını ancak görüşmelerde yer aldığını açıkladı.

ABRAMOVİÇ’İN ZEHİRLENME İDDİASI

Abramoviç’in zehirlenmesi iddialarına da değinen Peskov, bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını ve ‘kirli bilgi savaşının’ bir parçası olduğunu söyledi.

“PUTİN’E DESTEK ARTIYOR”

Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, Rusya’nın gazını ücretsiz olarak ihraç etmeyeceğini yinelerken, Rusya’nın gaz ödemelerini basit, açık ve pratik hale getirmenin yollarını hazırladığını ve 31 Mart’a kadar tüm seçenekleri masaya yatıracağını açıkladı. Peskov gazetecilere verdiği demeçte, “Şirketler, değişen koşulları ve Rusya’ya karşı ekonomik savaşla ortaya çıkan durumdaki mutlak değişimi hesaba katmalıdır.” dedi.

Öte yandan Kremlin’den yapılan açıklamada, anket verilerinin Rusya’nın, Devlet Başkanı Vladimir Putin’e verdiği desteğin “benzeri görülmemiş” bir büyümeye işaret ettiğini belirtirken, Putin’in halkın “mutlak desteğine” sahip olduğunu söyledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın